Verlofsaldo's beheren

De mogelijkheid om verschillende verlofsaldo's in te kunnen stellen

Premium Plan

🖥 Naar Shiftbase

Je kunt extra verlofsaldo's toevoegen naast het standaard verlofsaldo. Nieuwe saldi worden aan alle medewerkers toegewezen, maar worden bepaald door het afwezigheidsbeleid. Je kunt vervolgens een afwezigheidstype koppelen aan een verlofsaldo om uren te registreren.

Inhoud

Verlofsaldo toevoegen

Verlofsaldo wijzigen

Verlofsaldo toevoegen

In Shiftbase staat standaard één verlofsaldo. Je kunt zelf eenvoudig extra verlofsaldi toevoegen bij de instellingen. Dit doe je door op de knop +Saldo toevoegen te klikken.

Extra verlofsaldo's zijn direct zichtbaar voor alle medewerkers, zolang de saldo's zijn geselecteerd bij de afwezigheidstypen in het bijbehorende afwezigheidsbeleid.

Hier kun je de naam en de standaard opbouw voor dit verlofsaldo aangeven. Door op het rekenmachine-icoon naast de Standaard opbouw te klikken, kun je het aantal vrije dagen als rekenoptie invoeren op basis van een fulltime dienstverband.

💡Tip: Met onze nieuwe update is het ook mogelijk om te bepalen of verlofsaldo in dagen of uren wordt berekend.

Wanneer je een nieuw saldo toevoegt, heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen Uren of Dagen. Zodra de saldoberekening is ingesteld en opgeslagen, kun je deze niet meer wijzigen.

Nadat je het saldo en de standaard opbouw hebt ingesteld, kun je het selectievakje Standaard opbouw toepassen op alle contracten inschakelen. Hierdoor wordt de opbouw aan alle bestaande contracten toegevoegd.

Verlofsaldo wijzigen

Het wijzigen van een verlofsaldo doe je door achter een verlofsaldo op het Potloodje te klikken.

• Naam: De naam van het verlofsaldo.

• Dit saldo wordt bepaald in: Of het saldo wordt berekend in uren of dagen. Dit kan niet meer worden gewijzigd.
  • Standaard opbouw: Deze standaardwaarde voor de verlofberekening geldt voor alle medewerkers.

⚠️ Let op: Bij een wijziging van deze waarde wordt dit alleen voor nieuwe medewerkers in hun contract opgenomen. Voor bestaande medewerkers moet je dit handmatig in hun contract wijzigen.