Medewerkerscontracten

Beheer de contracten van medewerkers

Basic_Premium Plan

Iedere medewerker beschikt over een eigen contract. Dit contract wordt automatisch aangemaakt bij het toevoegen van een nieuwe medewerker.

Inhoud

Contract-overzicht

Contract wijzigen

Contracten vernieuwen

Contract-overzicht

Voor het beheren van contracten ga je naar het tabblad Medewerkers. Hier klik je op de naam van de medewerker waarvan je de contracten wilt beheren. Vervolgens klik je op het tabblad Contracten. Hier zie je een overzicht van alle contracten die deze medewerker heeft (gehad).

⚠️ Let op: De contracten in Shiftbase wijken af van de fysieke contracten. Deze worden namelijk gebruikt als basis voor de berekeningen die het systeem doet. Bij iedere aanpassing van salaris of wijziging van contract-uren moet een contract vernieuwd worden.

Contract wijzigen

Het contract van een medewerker kan gewijzigd worden door achter een contract op het potlood te klikken. Voer hier vervolgens de gewenste wijzigingen door.

⚠️ Let op: Wanneer een contract gewijzigd wordt, worden alle gegevens in het verleden aangepast die binnen de contractperiode vallen. Als je dit niet wilt, dan moet je het huidige contract beëindigen door een einddatum in te voeren en een nieuw contract aanmaken.

Contract vernieuwen

Je kunt een nieuw contract toevoegen door eerst in het huidige contract een einddatum in te stellen. Om een nieuw contract aan te maken klik je rechtsboven op de blauwe knop + Contract toevoegen.

• Contractafdeling: Dit is de standaard afdeling van de medewerker, deze dient ook als kostenplaats.

• Contracttype: Het contracttype dat voor de medewerker van toepassing is.

• Functie: De functie die de medewerker binnen je organisatie uitoefent.

• Van: De datum dat het contract ingaat.

• Tot en met: De datum dat het contract afloopt. Dit veld hoeft niet ingevuld te worden als een medewerker een contract voor onbepaalde tijd heeft.

• Uurloon: Het uurloon dat in het rooster en de rapportages wordt gebruikt om een schatting van de loonkosten te geven. Ook kun je hier Loonheffing aanvinken als dit van toepassing is.

• Verlofsaldo: Een overzicht van de aanwezige verlofsaldo's. Per verlofsaldo kan een opbouwfactor ingesteld worden.

• Contracturen per dag: Aan de hand van de contracturen worden de plus- en minuren, vakantie-uren en het salaris berekend.