Toeslagkaarten beheren

Het instellen van toeslagkaarten in Shiftbase

🖥 Naar Shiftbase

Door gebruik te maken van toeslagkaarten in Shiftbase kan er een onregelmatigheidstoeslag worden ingesteld. Deze toeslagkaarten stel je vervolgens in per contracttype en kan je gebruiken in de urenregistratie.

💡 Tip: Je kan ook afwijken van de toeslagkaart op contractniveau, door een toeslagkaart in te stellen per diensttype. Dit overschrijft in dat geval de toeslagkaart die is ingesteld in het contracttype.

⚠️ Let op: Om gebruik te maken van toeslagkaarten moeten er eerst toeslagpercentages worden toegevoegd, doe dit dus eerst.

Toeslagkaarten-overzicht

Toeslagkaart aanmaken

Klik op de groene knop + Toeslagkaart toevoegen om een nieuwe toeslagkaart aan te maken. Vanuit dit scherm kun je de kaart een naam geven en de toeslagtijden instellen. Dit kan voor iedere dag van de week en nationale feestdagen.

👀 Voorbeeld: Er geldt op donderdag vanaf 18:00 een koopavond-toeslag van 150%. In dit geval wordt er 150% uitbetaald en worden de plus- en minuren op 100% berekend.
De aangemaakte toeslagkaart kan gekoppeld worden aan een contracttype per werknemer. De toeslag is dan actief op alle gekoppelde contracten en wanneer een medewerker op deze donderdag wordt ingepland wordt de toeslag automatisch berekend.