Contracttypes beheren

🖥 Naar Shiftbase

Iedere medewerker in Shiftbase beschikt over een contract dat gekoppeld is aan een contracttype. Een contracttype is een set van regels die gekoppeld is aan een contract.

Contracttype overzicht

Contracttype toevoegen

Als je een nieuw contracttype wilt toevoegen klik je rechts bovenin op de knop + Contracttypes.

Contracttype wijzigen

Het wijzigen van een contracttype doe je door achter een contracttype op het potlood-icoon te klikken.

Naam:
De naam van het contracttype.

Salaris: Dit wordt gebruikt voor de verloning, en geeft aan of de medewerker wordt uitbetaald op basis van gewerkte uren of contracturen.

Toeslagkaart: De toeslagkaart die van toepassing is op het contracttype. De standaard toeslagkaart is in de basis 100%, tenzij anders ingesteld. De ingestelde toeslagkaart is van toepassing op de urenregistratie.

Plus-min berekening: Door plus-min berekening aan te zetten, worden de plus- en minuren berekend voor all medewerkers met het betreffende contracttype.

Afwezigheidsbeleid: Selecteer hier het afwezigheidsbeleid wat gekoppeld dient te worden. Medewerkers ontvangen de bijbehorende afwezigheden en saldi.

Overwerkbeleid: Je kan een overwerkbeleid instellen wanneer overuren verwerkt dienen te worden over het aantal gewerkte uren van een medewerker op basis van een dag of week.