Diensttypes beheren via de instellingen

Beheer de diensttypes in een overzicht, per afdeling.

Basic_Premium Plan

🖥 Openen in Shiftbase

In de instellingen is het mogelijk om meerdere diensttypes aan te maken.

Je kunt hierbij denken aan diensten als dagdienst of avonddienst, maar ook aan een orderpicking dienst voor magazijnen of bediening in de horeca.

Inhoud

Diensten toevoegen

Diensten bewerken

Diensten verwijderen

Diensten toevoegen

Ga naar Instellingen, vanuit de instellingen kan je naar Diensten via de linkerkolom.

In de Dienst instellingen, zal je een overzicht zien van alle diensten van de huidige afdeling, je kan de afdeling wisselen via het drop-down menu, rechtsboven.

Om een dienst toe te voegen, klik op de blauwe Dienst toevoegen knop.

Je zal het volgende scherm zien, vul het formulier in om een dienst toe te voegen aan de afdeling.

• Naam: De naam van de dienst.

• Korte naam: De naam die in het teamrooster en het maandelijks overzicht zichtbaar is.

• Omschrijving: Een omschrijving van de dienst.

• Starttijd & Eindtijd: De werktijden van de dienst.

• Verberg eindtijd voor medewerkers: Als je dit aanvinkt kunnen medewerkers de eindtijd van hun diensten niet zien, dit kan handig zijn als medewerkers een flexibele eindtijd hebben.

• Pauze: Duur van pauze in minuten.

• Kleur: Kleur van dienst in het rooster.

• Aangepaste kleur: Hier kan je een aangepaste kleur invoeren als ''Hex Code''.

Toon geavanceerde instellingen
  • Vaardigheden: Selecteer hier optioneel de benodigde vaardigheden voor de nieuwe standaarddienst. Deze optie is alleen zichtbaar als je al Vaardigheden hebt ingesteld.

• Toeslagkaart: Selecteer hier optioneel een afwijkende Toeslagkaart van die in het Contracttype van de medewerker.

• Volgorde: Volgorde van de dienst in het overzicht.

• Taak: Wanneer een dienst wordt aangemerkt als taak, dan worden de uren niet getoond in het rooster en de urenregistratie.

• Vrije Velden: De overige opties zijn vrije velden.
    Deze kunnen aangemaakt worden bij de Instellingen van het rooster of de urenregistratie.

Als je de nieuwe dienst hebt opgeslagen, vind je deze terug in het overzicht en in het menu aan de linkerkant van het rooster.

Diensten bewerken

Een bestaande dienst kan worden bewerkt door op het Potloodje te klikken.

⚠️ Let op: Tijdsinstellingen in de dienst worden niet met terugwerkende kracht in het rooster doorgevoerd. Alleen de kleur en naam worden met terugwerkende kracht opgenomen in het rooster.

Diensten verwijderen

Een bestaande standaarddienst kan worden verwijderd door op het Prullenbak icoon te klikken, aan de rechterkant van de het overzicht.