Vaardigheden

Het gebruik van vaardigheden

🖥 Ga naar Shiftbase

Met vaardigheden kan je medewerkers inroosteren die over specifieke competenties beschikken. Vaardigheden kunnen aan medewerkers en diensten worden toegekend. Op deze manier is er tijdens het roosteren in één oogopslag te zien welke medewerkers er over de gevraagde vaardigheden beschikken.

Het beheren van vaardigheden doe je vanuit de medewerker-instellingen. Hier kan je bestaande vaardigheden wijzigen, en nieuwe vaardigheden toevoegen.

Inhoud

Vaardigheden toekennen aan medewerkers

Vaardigheden koppelen aan diensten

Diensten met vaardigheden inroosteren

Vaardigheden in het rooster bekijken

Vaardigheden toekennen aan medewerkers

Om vaardigheden toe te kennen aan medewerkers ga je naar het tabblad Medewerkers. Hier klik je op de medewerker aan wie je een vaardigheid wilt toekennen, en ga ja naar het tabblad Wijzig.

Hier vind je rechts onderin het vak Wijzig persoonsgegevens de optie om vaardigheden toe te kennen.

Vaardigheden koppelen aan diensten

Je kan ook vaardigheden aan een diensttype koppelen. Op deze manier kunnen alleen medewerkers met specifieke vaardigheden op deze dienst worden ingeroosterd.

Diensten met vaardigheden inroosteren

Om een dienst in te roosteren waar specifieke vaardigheden voor nodig zijn, ga je naar het tabblad Rooster. Hier klik je rechts bovenin op de blauwe knop + Dienst toevoegen. Selecteer in dit scherm de datum, afdeling, team en het diensttype waar je een vaardigheid voor hebt ingesteld.

Aan de rechterkant zie je vervolgens de benodigde vaardigheden voor die dienst staan. Bij het selecteren van de medewerker kan je zien of de medewerker over de benodigde vaardigheid beschikt, zo weet je direct of iemand wel of niet de dienst kan draaien.

💡 Tip: Vink Toon inzetbare medewerkers aan om alleen de medewerkers te zien die over de benodigde vaardigheid beschikken.

Vaardigheden in het rooster bekijken

Om de geschikte medewerkers met de juiste vaardigheden in het rooster zichtbaar te maken ga je naar het tabblad Rooster en klik je rechtsboven op de knop Filters. In deze lijst vink je onderaan de gewenste vaardigheden aan. Alleen medewerkers met de geselecteerde vaardigheden zijn nu nog te zien in het rooster.