Medewerkers wijzigen en verwijderen

Het beheren van je medewerkers in Shiftbase

Inhoud

Medewerker wijzigen

Medewerker inactief melden

Medewerker anonimiseren

Medewerker wijzigen

Om gegevens van een medewerker te wijzigen ga je naar het tabblad Medewerkers.
Hier zie je de lijst met medewerkers van de afdeling of vestiging. Rechtsboven via de Filters kun je de afdelingsselectie aanpassen.

Wanneer je op de naam van de medewerker klikt en kiest voor Wijzig, kun je de gegevens van de medewerker aanpassen.

💡 Tip: Je kunt ook zelf nieuwe velden aanmaken en toevoegen aan medewerkers, dit doe je met vrije velden.

Medewerker inactief melden

Wanneer een medewerker het bedrijf verlaat, bijvoorbeeld omdat het contract van de medewerker niet verlengd wordt, kun je de medewerker inactief maken. Wanneer je op de zwarte stippenachter de naam van de medewerker klikt, kun je vervolgens op Deactiveer medewerker klikken.

Wanneer je deze vraag bevestigt, wordt de medewerker inactief gemaakt en gemarkeerd als een oud-medewerker. Je kunt alle inactieve medewerkers bekijken door het filter > Oud-medewerkers rechtsboven in te schakelen.

Door een einddatum op te nemen in het contract van de medewerker, kan de medewerker automatisch inactief worden gemaakt wanneer deze datum is bereikt.

Anonimiseer medewerker

⚠️ Waarschuwing: Alle informatie die aan deze medewerker is gekoppeld, wordt geanonimiseerd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt. In de rapportages roosters en urenregistraties zullen deze medewerkers als ''Anonymous user'' getoond worden.

Als je een medewerker permanent wilt verwijderen, kun je dat doen door de medewerker te anonimiseren. In het tabblad Medewerkers zijn zwarte stippen te vinden achter een inactieve medewerker, vergelijkbaar met wanneer je de medewerker hebt gedeactiveerd.

Wanneer je op deze stippen klikt, kun je vervolgens op Medewerker anonimiseren klikken. Daarna moet je de naam van de medewerker invoeren ter bevestiging en op de knop Medewerker anonimiseren klikken.