Hoe kan ik toegangsrechten koppelen aan afdelingen?

In dit artikel lees je hoe je toegangsrechten kunt koppelen aan afdelingen.

Basic_Premium Plan

Rechten worden gebruikt om een onderscheid te maken tussen gebruikers per groep of per afdeling. Sommige gebruikers hebben meer rechten om toegang te krijgen tot bepaalde onderdelen van Shiftbase. Met deze instellingen kan je een gebruiker meer rechten geven voor een afdeling en een andere afdeling minimale rechten geven.

Rechten worden aangemaakt op basis van groepen. Deze groepen worden aangemaakt in de Veiligheidsinstellingen. Er zijn 4 standaardgroepen: Beheerder, Bedrijfsleider, Planner, Medewerker.

In het medewerkersprofiel onder Teams en toegangsrechten kun je bepalen tot welke groepen elke gebruiker behoort. Er kunnen meerdere groepen worden aangemaakt en een medewerker kan rechten hebben in meerdere groepen. De combinatie van groepen kan een bepaalde gebruiker meer rechten geven dan een andere. Je kunt ook verschillende rechten hebben per afdeling.

Let op: Het is niet mogelijk om toegangsrechten per verschillend team in dezelfde afdeling in te stellen.

Als je meer wilt weten over Toegangsrechten, klik dan hier.