Dagen openen en sluiten

Een dag open en afsluiten in de urenregistratie

🖥 Ga naar Shiftbase

In Shiftbase kunnen dagen binnen de urenregistratie worden gesloten. Dit doe je zodra alle werktijden zijn gecontroleerd. Wanneer dagen gesloten zijn kunnen er geen uren meer worden toegevoegd. Wil je toch nog wijzigingen doorvoeren, dan kan je (met de juiste rechten) de dag weer openen.

💡Tip: Als je medewerkers hebt met een vakantieberekening op basis van een 13-wekelijks gemiddelde, raden we je aan om de dagen af te sluiten, zodat het niet mogelijk is om uren in het verleden aan te passen, wat mogelijk kan leiden tot de wijziging van de hoogte van het 13-wekelijks gemiddelde en wijzigingen in de uren voor de opgenomen afwezigheid.

Inhoud

Toegangsrechten

Dagen openen en sluiten

Toegangsrechten

🖥 Ga naar Shiftbase

Om ervoor te zorgen dat beheerders dagen kunnen openen en sluiten, dien je medewerkers hiervoor de juiste toegangsrechten te geven.

💡 Tip: Geef een bedrijfsleider alleen de rechten om de dag te sluiten, dan weet je zeker dat er na sluiting geen uren meer gewijzigd kunnen worden. Moeten er toch nog wijzigingen worden doorgevoerd? Dan kan de beheerder dit doen die de rechten heeft om de dag weer te openen.

Dagen openen en sluiten

In het tabblad Urenregistratie kan je een dag openen en sluiten. Hiervoor klik je rechtsboven op het Pijltje in de blauwe knop Gewerkte uren toevoegen. Vervolgens klik je op Open/Sluit dag. Je kan alleen dagen in het verleden en de huidige dag sluiten.

👀 Voorbeeld: In onderstaand voorbeeld is de urenregistratie t/m woensdag gesloten (groen), en dus niet meer aan te passen. Donderdag en zondag zijn nog open (rood), en dus nog aanpasbaar. Vrijdag en zaterdag zijn ook nog open en bevatten nog ongekeurde registraties.

Door op een dag te klikken kan een dag gesloten worden, of weer geopend worden. Je kan ook op het Agenda-icoon aan de rechterkant klikken om de volledige urenregistratie van de periode te openen of te sluiten.

⚠️ Let op: Wanneer je de huidige dag sluit kunnen er geen wijzigingen meer worden aangebracht. Medewerkers die nog zijn ingeklokt kunnen niet meer uitklokken, zij ontvangen de melding Opslaan is mislukt. Medewerkers die eigen uren mogen invoeren via de app, ontvangen de melding De urenregistratie voor deze datum is al afgesloten.