Agenda-synchronisatie

Synchroniseer roosters met je persoonlijke agenda

🖥 Ga naar Shiftbase

Het is mogelijk om het rooster in Shiftbase automatisch te laten synchroniseren met jouw persoonlijke agenda. Hiermee worden alle gegevens uit het rooster zichtbaar in de agenda.

Inhoud

Agenda-synchronisatie

Voorbeelden van online agenda's

Agenda-synchronisatie

Beheerders kunnen vanuit Shiftbase het rooster synchroniseren met hun agenda. Hiervoor ga je naar het tabblad Rooster en klik je rechtsboven op het Pijltje in de blauwe knop Dienst toevoegen. Vervolgens klik je op Agenda synchronisatie.

Medewerkers kunnen ook hun rooster synchroniseren door via het Dashboard naar het tabblad Rooster te gaan links van het scherm. Onder het rooster is een grijze knop Agenda synchronisatie zichtbaar.

Op beide manieren komt onderstaand scherm naar voren.

Door op Nieuwe agenda toevoegen te klikken, kom je in een volgend scherm.

Vul hier de naam van de nieuwe agenda in, en selecteer wat je wilt synchroniseren. Je hebt de keuze uit:

• Rooster
    - Bereik: Hier kan je kiezen voor alle roosters of alleen je eigen rooster.
    - Afdelingen: Welke afdelingen moeten zichtbaar worden.

• Agenda
    - Afdelingen: Welke afdelingen moeten zichtbaar worden.

• Afwezigheid
    - Bereik: Hier kan je kiezen voor alle afwezigheid of alleen je eigen afwezigheid.
    - Afdelingen: Welke afdelingen moeten zichtbaar worden.
    - Type: Welke afwezigheidstypes moeten zichtbaar worden.
    - Status: Welke afwezigheid statussen moeten zichtbaar worden.

Klik op Opslaan om de unieke link van de agenda te genereren.

⚠️ Let op: De bestandsnaam moet voor verschillende agenda's eindigen op '.ics'. Hierom kan de link ook worden omgezet in een .ics kalender-link. Dit doet je door achter de link, '.ics' toe te voegen.

Hoe je deze link moet toevoegen verschilt per agenda. Wij hebben in dit artikel de meest populaire agenda's uitgelegd. De agenda-synchronisatie haalt vanuit Shiftbase 10 weken vooruit en 4 weken terug het rooster op.

Voorbeelden van online agenda's

Hieronder staan een aantal voorbeelden van de meest voorkomende online agenda's.
Door op de naam te klikken wordt je geleid naar een hulp artikel van dat programma.