Roosters publiceren

Hoe publiceer ik een werkrooster?

🖥 Ga naar Shiftbase

Binnen Shiftbase zijn standaard alle roosters zichtbaar voor medewerkers. Standaard publiceert het rooster alle diensten 365 dagen vooruit. Dit aantal dagen kan je aanpassen vanuit de rooster-instellingen.

Rooster

In het tabblad Rooster kan worden gecontroleerd voor welke periode de roosters gepubliceerd zijn. Klik rechtsboven op het Pijltje in de blauwe knop Dienst toevoegen. Vervolgens klik je op Publiceer rooster.

In onderstaand voorbeeld is het rooster t/m woensdag gepubliceerd (groen), en dus voor de werknemers inzichtelijk. Donderdag t/m zondag zijn nog niet gepubliceerd (rood), en dus niet voor medewerkers inzichtelijk.

Door op een dag te klikken kan een dag gepubliceerd worden, of verborgen worden voor medewerkers. Je kan ook op het Agenda-icoon aan de rechterkant klikken om het volledige rooster te publiceren.

Om de publicatiestatus in het rooster zichtbaar te maken ga je naar het tabblad Rooster en klik je rechtsboven op de knop Filters. In deze lijst moet Toon publicatiestatus worden aangevinkt. Als dit aanstaat zie je boven het werkrooster de publicatie-balk verschijnen.

Door op een dagvak buiten de periode van automatische publicatie te klikken kan een dag gepubliceerd worden, of verborgen worden voor medewerkers.

⚠️ Let op: Bij het inroosteren van een dienst, staat de optie Verstuur notificatie standaard uit. Wanneer het aantal gepubliceerde dagen minder dan 365 is, staat deze optie standaard aan.