Mobiele app: Rooster

Jouw rooster in je broekzak

Free_Basic_Premium Plan

Vanuit hier heb je als medewerker direct toegang tot jouw rooster. Als planner rooster je vanuit hier gemakkelijk medewerkers in.

Rooster

Mijn Rooster

Hier zie je alle diensten die je voor de geselecteerde week moet werken. Bovenaan de pagina kun je kiezen welke week je wilt bekijken.
Je kunt op een dienst drukken om details van de dienst te bekijken. Hier heb je ook de optie om een dienst te ruilen.
Je kunt een dienst ruilen door rechts bovenin op het 3 punten icoon te drukken en dan op Dienst ruilen te drukken. Je kiest de medewerkers uit die je de dienst wilt aanbieden, voeg eventueel een notitie toe en druk op Ruiverzoek(en) versturen.

Team

Bij het teamoverzicht kun je het dag rooster voor een afdeling bekijken. Hier zie je dan de collega's die de geselecteerde dag voor die afdeling moeten werken.
Druk je op een dienst kun je de details van die dienst bekijken.

⚠️ Let op: Als je werkgever heeft aangegeven dat je alleen je eigen rooster mag bekijken is deze optie niet beschikbaar.

Open diensten

Als je bent uitgenodigd voor een open dienst zie je hier per maand alle uitnodigingen.
Wanneer je op een open dienst klikt kun je de dienst vervolgens oppakken of afwijzen.

Teamrooster (Planner)

Als planner heb je nog extra functies voor het rooster.
Je kunt via de blauwe knop met de witte plus diensten toevoegen aan het rooster.
Heb je een dienst aangedrukt kun je door op het potlood icoon te drukken de dienst wijzigen of door op het 3 punten icoon te drukken de dienst verwijderen.

Je kunt ook open diensten toevoegen. Ga naar Open diensten bovenin in je scherm.
Rechtsboven op je scherm kun je op het plus icoon drukken. Hier kun je een open dienst aanmaken.

Het volgende scherm komt te voorschijn:
  • Afdeling: Selecteer de afdeling voor de open dienst.
  • Team: Selecteer het team voor de open dienst.
  • Dienst: Selecteer de gewenste dienst.
  • Aantal diensten: Hier voer je de hoeveelheid medewerkers in die je nodig hebt voor deze dienst.
  • Medewerkers: Hier vind je de medewerkers die je vervolgens kunt uitnodigen voor de dienst. Je kunt meerdere medewerkers selecteren in het dropdown menu.
  • Datum: Selecteer de datum voor de open dienst.
  • Start- en eindtijd: Hier kun je de start- en eindtijd wijzigen indien nodig.
  • Verberg eindtijd: Als je hiervoor kiest dan kunnen medewerkers niet meer de eindtijd zien van de dienst. Dit kan handig zijn als medewerkers moeten werken tot sluitingstijd.
  • Pauze: De lengte van de pauze in minuten.
  • Herhalend: Hiermee kun je de dienst laten herhalen. Je kan hier de frequentie, einddatum en dagen van de herhaling invoeren.
  • Goedkeuring vereist: Zet dit aan als je de medewerker die de dienst moet krijgen wilt kiezen uit alle medewerkers die interesse hebben getoond in de dienst.
  • Details: Hier kun je een omschrijving toevoegen en je kan hier de notificatie aanzetten voor de geselecteerde medewerkers.