Mobiele app: Open diensten

In dit artikel lees je hoe je open diensten beheert via de mobiele app

Basic_Premium Plan

In de Shiftbase mobiele app heb je de mogelijkheid om nieuwe openstaande diensten aan te maken, te bewerken en te versturen waarop je medewerkers kunnen reageren. Elke openstaande dienst die je plaatst, kan direct worden toegewezen aan een medewerker of in twee stappen worden toegewezen na jouw goedkeuring.

Inhoud

Aanmaken van open diensten via de mobiele app

Toewijzen open diensten

Aanmaken van open diensten via de mobiele app

Om een open dienst te maken kun je overschakelen naar het tabblad Rooster helemaal onderaan je app.

Nu schakel je over naar het tabblad Open diensten bovenaan en druk je op de + bovenaan.

• Afdeling: Selecteer hier de afdeling waar de open dienst op geplaatst dient te worden.
  • Team: Selecteer hier het team waar de open dienst op geplaatst dient te worden.
  • Dienst: Selecteer hier het diensttype waarvoor je medewerkers wilt uitnodigen.
  • Aantal diensten: Selecteer hier het aantal diensten die je wilt aanbieden.
  • Medewerkers: Selecteer hier de medewerkers die je wilt uitnodigen voor de open dienst.
  • Datum: Selecteer hier de datum waar de open dienst moet plaatsvinden.
  • Start / Eind tijd: Deze wordt automatisch ingevuld op basis van je gekozen diensttype, deze kun je hier uiteraard direct aanpassen indien nodig.
    • Verberg eindtijd: Hiermee kun je de eindtijd verbergen voor de medewerkers. Dan wordt enkel de starttijd en eventuele pauze getoond.
  • Pauze: Deze wordt automatisch ingevuld op basis van je gekozen diensttype, deze kun je hier uiteraard direct aanpassen indien nodig.
  • Herhalend: Hiermee kun je de open dienst laten herhalen indien gewenst.
  • Goedkeuring vereist: Als de open dienst eerst door je geaccordeerd dient te worden, zet dan deze optie aan.
  • Details: Selecteer of er een notificatie naar je medewerkers moet worden gestuurd of dat je meer opmerkingen wilt toevoegen.

Druk op Opslaan als je de open dienst wilt toevoegen.

Toewijzen open diensten

Als je medewerkers hebben gereageerd op je open diensten en je hebt de optie goedkeuring vereist geselecteerd, dan kun je de open diensten toewijzen aan de desbetreffende personen.

Daarvoor ga je terug naar het tabblad Rooster en klik je op het open dienstverzoek dat je hebt verzonden.

Nu kan je op drukken op de Toegewezen optie:

Je kunt nu zien welke medewerkers de dienst hebben aangevraagd of nog openstaande aanvragen hebben. Je kunt meteen een vinkje zetten achter de medewerker aan wie je de open diensten wilt toewijzen.

Als je op Toewijzen klikt, kun je kiezen of de medewerker op de hoogte dient te worden gebracht van zijn nieuwe dienst.

De open dienst is nu toegewezen aan de medewerker die je hebt geselecteerd.