Hoe ruil ik mijn dienst om?

In dit artikel lees je hoe je een verzoek kunt indienen om je dienst te ruilen.

Basic_Premium Plan

In Shiftbase kun je diensten ruilen met je collega's, als je de rechten hebt van je beheerder. Hier lees je hoe je dat doet via de mobiele app of via de desktop.

Inhoud

Dienst ruilen via de mobiele app

Dienst ruilen via de desktop

Dienst ruilen via de mobiele app

Om een dienst te ruilen dien je eerst ingelogd te zijn op de mobiele app en ga je vervolgens naar de Rooster knop onderaan.

Nu zie je de diensten voor deze week. Als je wilt wisselen van week kan dat via het menu bovenaan.

Om van dienst te ruilen, druk je op de dienst en klik je op het ruil symbool rechtsboven.

Je kunt nu de collega selecteren met wie je jouw dienst wilt ruilen en eventueel een notitie achterlaten.

Druk op Ruilverzoeken versturen zodra je klaar bent.

Jouw dienst is nu naar je collega gestuurd, hij of zij kan je verzoek om een dienst te ruilen accepteren of weigeren. Als je collega de dienst accepteert, moet je manager het verzoek nog goedkeuren. Als dat is gebeurd, wordt je dienst automatisch verplaatst naar het rooster van je collega.

Let op: De uitwisseling werkt maar in één richting. Als je de dienst van je collega wilt overnemen, moet je collega dezelfde stappen volgen, maar dan vanuit hun perspectief.

Dienst ruilen via de desktop

Als je een dienst via de desktop wilt ruilen, kun je links of bovenaan de pagina op het tabblad Rooster klikken.

Welke manier je ook kiest, je kunt met de muis over de dienst gaan die je wilt ruilen en op het vergrootglas klikken.

Nu kun je op Dienstruil aanvragen klikken en de collega selecteren met wie je jouw dienst wilt ruilen. Je kunt ook een opmerking achterlaten als je dat wilt. Als je klaar bent, klik je op Opslaan.

Je dienst is nu naar je collega gestuurd, die je ruilverzoek kan accepteren of afwijzen. Als je collega de dienst accepteert, moet je manager het ruilverzoek nog goedkeuren. Als dat is gebeurd, wordt je dienst automatisch naar het rooster van je collega verplaatst.

Let op: De uitwisseling werkt maar in één richting. Als je de dienst van je collega wilt overnemen, moet je collega dezelfde stappen volgen, maar dan vanuit hun perspectief.