Guestplan koppeling

Het opzetten en instellen van je Guestplan koppeling

downloads.intercomcdn.comio3973278792fdb21e8c03b0accf7d47141Starter+-+Premium

Koppeling informatie

Als je het Guestplan reserveringssysteem gebruikt kan het gekoppeld worden aan Shiftbase. Met deze integratie kun je de reserveringen die je in Guestplan hebt in Shiftbase importeren. De reservering(en) worden dan getoond in de agendabalk bovenaan je rooster in Shiftbase.

Het opzetten van de Guestplan koppeling

Ga naar Instellingen > App center > Guestplan om de koppeling op te zetten.

Door op de groene Installeer knop te klikken verschijnt een nieuwe venster.

Hier moet je de API sleutel invoeren om de koppeling tot stand te brengen. De API Sleutel vind je in Guestplan op de pagina Widget voor reserveringen aanpassen. Ga naar de instellingen van je Guestplan account > ga naar Online Reserveringen > klik op 'Widget Voor Online Reserveringen'. Als je bovenaan de pagina op 'Meer informatie' klikt, vind je de API sleutel.

Als de API sleutel met succes is ingevoerd en opgeslagen kun je de koppeling een naam geven.

Daarna kom je automatisch op de instellingen pagina. Hier kun je aangeven welke kostenplaats in Guestplan aan welke afdeling in Shiftbase gekoppeld moet worden.

Als je dit ingesteld hebt, klik je op Opslaan links onderaan. Na het opslaan van de instellingen wordt de koppeling onmiddellijk actief. Elke 5 minuten vindt er een synchronisatie plaats tussen Guestplan en Shiftbase om de reserveringen op te halen.

Mocht je wijzigingen willen aanbrengen in de koppeling, dan kan dat als volgt.
Ga naar Instellingen > App center > Guestplan. Klik dan op het tweede symbool aan de rechterkant achter de actieve koppeling, zoals hieronder te zien is.

Door op dat symbool te klikken kom je op de instellingen pagina.

⚠️ Let op: Als er meerdere reserveringen tegelijk plaatsvinden, wordt het aantal gasten bij de eerste reservering geplaatst.

downloads.intercomcdn.comio29446725619f3b987079e8384f11f949cYouTube