Formitable koppeling

🖥 Ga naar Shiftbase

Indien je gebruikt maakt van Formitable kun je ervoor kiezen om een koppeling op te zetten tussen Formitable en je account bij ons.

Met deze koppeling is het volgende mogelijk:

• Elke 5 minuten je reserveringen importeren voor tafels vanuit je Formitable omgeving in je account bij ons. Je kunt aangeven welke kostenplaatsen gesynchroniseerd moeten worden en op welke afdeling de reserveringen geplaatst moet worden.

Inhoud

Formitable koppeling installeren

Instellen Formitable koppeling

Import reserveringen

Aanvragen Formitable koppeling

Formitable koppeling installeren

Wanneer je al beschikt over een Formitable account kan je direct de koppeling installeren. Hiervoor log je in op je Formitable omgeving. Klik hier

• Klik rechts bovenin op je eigen naam en ga naar Apps.

• Je kunt in het overzicht de Shiftbase zoeken en installeren.

Wanneer je bovenstaande stappen hebt gevolgd kun je in Shiftbase de koppeling aanvragen via Instellingen > App center > Formitable. Je ontvangt vanuit ons bericht wanneer dit succesvol is gedaan. Het is uiteraard ook mogelijk om contact op te nemen met onze support om de koppeling te activeren.

Instellen Formitable koppeling

Zodra je de bevestiging hebt ontvangen vanuit ons, is je Formitable integratie toegevoegd.

Het instellen van de koppeling met je Formitable account is zo gebeurd en gaat volgens de onderstaande stappen:

• Ga in je account naar Instellingen en kies voor App center in het linker menu.

• Hier klik je nu op het vak voor Formitable, met Geïnstalleerd eronder.

• Klik op de optie Wijzig koppeling aan de rechterkant (het tweede icoon met 2 pijlen in een vierkant), je wordt nu doorgestuurd naar de koppelpagina voor je koppeling.

• Op de koppelpagina kun je voor iedere Kostenplaats (Formitable) die bekend is binnen je Formitable account aangeven wat de overeenkomstige afdeling is binnen je account bij ons.

• Nadat je alles naar wens hebt ingesteld klik je op Opslaan, het instellen van de koppeling is nu voltooid.

Import reserveringen

Zoals eerder aangegeven worden elke 5 minuten alle reserveringen voor de huidige dag én de komende 14 dagen vanuit Formitable geïmporteerd naar je account bij ons. Deze reserveringen worden vervolgens getoond met behulp van een agendapunt binnen het rooster*. Het aantal reserveringen en het aantal gasten wordt vermeld in de titel, zo zie je in één oogopslag hoeveel reserveringen er staan voor een afdeling op een bepaalde dag.

Wanneer je het agenda punt opent of er met je muis overheen gaat ontvang je een gedetailleerd overzicht over de reserveringen en het aantal gasten.

In het onderstaande voorbeeld zien we staan "Res.: 1 (8)".

Dit houdt in dat er 1 reservering is met 8 gasten. Bij de details zie je vervolgens ook het tijdstip van de reservering en wanneer dit is geïmporteerd vanuit Formitable.

*Het agendapunt voor de reserveringen wordt automatisch door ons systeem aangemaakt en bijgewerkt. Indien je zelf handmatig wijzigingen aanbrengt aan dit gegenereerde agendapunt kan dit leiden tot het verloren gaan van aangebrachte wijzigingen en/of onnodige extra agendapunten.

Aanvragen Formitable koppeling

Wanneer je nog geen account hebt bij Formitable kun je dit via jouw Shiftbase account aanvragen.

Volg hiervoor de onderstaande stappen op.

• Allereerst ga je naar de instellingen (tandwiel rechtsboven).

• Vervolgens klik je linksboven op App center.

• Hier klik je op Formitable.

• Vervolgens klik je hier op de groene knop + Vraag een Formitable koppeling aan.

• Hier vul je jouw contactgegevens in.