Downgrade plannen

In dit artikel lees je hoe je een downgrade naar een ander Abonnement kunt plannen.

Basic_Premium Plan

Als je op een bepaald moment je abonnement wilt downgraden van Premium naar Basic of Free, kun je dat nu inplannen. Zo weet je zeker dat Shiftbase aan je eisen voldoet en je voorkeuren respecteert.

Inhoud

Je downgrade plannen

Je geplande downgrade annuleren

Je downgrade plannen

Als je je downgrade naar een ander abonnement wilt plannen, ga je gewoon naar Instellingen > Abonnement. Bovenaan de pagina kun je dan klikken op Wijzig in je Abonnementen overzicht.

abonnementen overzicht

🗒️Opmerking: Deze functie is enkel beschikbaar wanneer je een betaalde klant bent. In je proefperiode kunnen we geen downgrade plannen.

Je ziet dan de module met de verschillende pakketten in Shiftbase, van hieruit kun je het gewenste pakket kiezen waarnaar je wilt downgraden.

abonnementsvormen

Als je nu de pakketwijziging bevestigt, krijg je mogelijk het volgende venster te zien:

image (3)-1

Links zie je een klein overzicht van wanneer je nieuwe pakket actief is en tot wanneer je je geplande downgrade nog kunt annuleren. Aan de rechterkant zie je een beschrijving van welke functies niet worden opgenomen in je downgrade en die je nog moet verwijderen voor je toekomstige plan.

💡Tip: Je kunt een downgrade van je abonnement, je App Center Plus abonnement en je factureringsfrequentie (jaarlijks/maandelijks) plannen.

Als je de genoemde functies niet verwijdert, wordt je account geblokkeerd en wordt je gevraagd dit te doen op de dag van de planwijziging.

Je geplande downgrade annuleren

Als je een andere keuze maakt en de geplande downgrade wilt annuleren, moet je opnieuw naar de pagina Instellingen > Abonnement gaan. Bovenaan de pagina zie je nu de blauwe tekst Downgrade annuleren.

image (4)-2

Als je hierop klikt wordt je gevraagd de annulering te bevestigen. De geplande downgrade wordt dan verwijderd uit je account.