Datafox instellen

De Datafox-koppeling instellen vanuit je Shiftbase-account

Basic_Premium Plan

De instellingen van de koppeling kun je vinden onder: Instellingen > App center > Datafox.

Hier zie je een overzicht van gekoppelde terminals door Datafox. Wanneer je terminal er nog niet tussen staat neem dan contact op met Datafox om deze toe te voegen.
Wanneer je achter de koppeling op Wijzig koppeling klikt, kom je bij het formulier om medewerkers aan sleutels te koppelen.

Terminal koppelen aan vestiging/afdeling

Wanneer je beschikt over meerdere terminals, dan zijn deze te koppelen aan een afdeling.
Op deze manier kun je ervoor zorgen dat geklokte uren van een specifieke klokkast altijd op een vaste afdeling of vestiging komen.

Sleutel koppelen aan medewerker

Wanneer er nog geen (rfid) sleutels in je systeem staan, dan kun je deze toevoegen door de sleutel langs de terminal te halen. Het nummer van de sleutel verschijnt in het display van de terminal en in de applicatie.

Wanneer je gebruik maakt van een vingerscan terminal, dan kun je een vinger in leren. Zodra een vinger is toegevoegd, zal het nummer hiervan verschijnen in het overzicht van de applicatie. Het kunnen ook meerdere vingers zijn.

Vervolgens kan achter de toegevoegde sleutels een medewerker geselecteerd worden.
Nadat dit is opgeslagen is de sleutel succesvol gekoppeld.

Vervolgens kan de medewerker klokken door de sleutelhanger langs de terminal te halen.

Verwijderen van de sleutels

Wanneer een medewerker uit dienst gaat zul je deze ook in de koppeling moeten verwijderen. Dit kan heel gemakkelijk gedaan worden door achter de naam van de medewerker een vinkje te plaatsen in de Verwijder kolom.

Door na het aanvinken op de groene Opslaan knop te klikken worden deze gegevens verwijderd. In het geval van een tag of pas is deze meteen weer te hergebruiken voor een andere medewerker.