Bulkactie: Afwezigheid toevoegen

Afwezigheid in bulk kunnen registreren

🖥 Ga naar Shiftbase

Met een bulkactie is het mogelijk om een actie uit te voeren voor meerdere medewerkers tegelijk. Dit doe je door in het tabblad Medewerkers de gewenste medewerkers te selecteren en rechtsboven op de knop Bulkacties te klikken.

Met de bulkactie Afwezigheid toevoegen is het mogelijk om in één keer voor meerdere medewerkers tegelijk een afwezigheid te registreren. Zo kan je bijvoorbeeld in één keer een nationale feestdag toevoegen voor alle medewerkers.

In het formulier vind je de volgende velden:

• Afwezigheidstype: Hier selecteer je het gewenste type afwezigheid.

• Verlofsaldo's: Vervolgens kies je het daarbij behorende verlofsaldo indien van toepassing.

• Dagdeel: Hier geef je aan of het een dagdeel betreft door dit aan te vinken.

• Deze optie wordt enkel weergegeven bij afwezigheid in uren.
  • Vanaf datum: Dit is de eerste dag van het verlof.

• Tot datum: Dit is de laatste dag van het verlof.

• Tussenliggende diensten: Hier kan je kiezen wat er met de diensten moet gebeuren die door de afwezigheid komen te vervallen.
    - Verwijder uit rooster, je verwijdert de diensten die in de periode van afwezigheid staan ingeroosterd.
    - Toon in rooster, hiermee laat je de reeds ingeroosterde diensten gewoon bij de geselecteerde medewerker staan.
    - Verplaats naar open diensten, hiermee zet je de reeds ingeroosterde diensten om in open diensten.

• Notitie: Eventuele toelichting die bij de afwezigheid kan worden toegevoegd.

Controleer vervolgens de gegevens en klik links onderin op de knop Opslaan om de afwezigheden te registreren.