ATW-controle

Een ATW-controle voor je gemaakte rooster

🖥 Ga naar Shiftbase

Het is in Shiftbase mogelijk om een rooster te controleren op eventuele schendingen op de Arbeidstijdenwet, dit noemen wij de ATW-controle. De ATW-controle wordt automatisch uitgevoerd op het rooster en checkt drie maanden vooruit.

Om gebruik te kunnen maken van de ATW-controle moet je deze eerst aanzetten. Dit doe je door ATW-controle aan te vinken in de Rooster-instellingen.

ATW-controle op het rooster

Als de ATW-controle is ingesteld ga je naar het tabblad Rooster. Onderaan het scherm in de statusbalk is nu een veld zichtbaar genaamd Schendingen. Hier zie je door middel van een teller hoeveel schendingen er op de Arbeidstijdenwet zijn in het huidige rooster voor alle zichtbare afdelingen.

Een uitroepteken in een ingeroosterde dienst geeft aan dat er een conflict of een schending op de arbeidstijdenwet van toepassing is. Door je muis op zo'n dienst met een uitroepteken te zetten, kan je zien of het een conflict of een schending betreft.

Wanneer je een nieuwe dienst toevoegt, wijzigt of verwijdert wordt deze direct gecheckt op de Arbeidstijdenwet. Je zal bovenin het scherm een laadbalk zien lopen. Eventuele schendingen worden binnen enkele seconden zichtbaar.

⚠️ Let op: De ATW-controle werkt enkel voor de aankomende periodes en niet voor het verleden.