Mobiele app: Dashboard (Basic)

In dit artikel kun je zien wat het startscherm in je app weergeeft in je Basic-abonnement.

Basic_Premium Plan

Het dashboard is de startpagina die wordt geopend wanneer je de app start. Het dashboard is onderverdeeld in verschillende widgets. Deze kun je naar wens aanpassen. Je kunt aangeven welke widgets je wilt zien en in welke volgorde.

Inhoud

Prikklok

Mijn rooster

Mijn gewerkte uren

Mijn afwezigheid

Mijn totalen

Open diensten

Plus-min saldo

Verlofsaldo

Nieuws

Verjaardagen

Afwezigheid

Jubilea

Het is mogelijk om je Dashboard in te stellen zoals jij dat wilt! Onderaan het dashboard vind je de knop Widgets bewerken. Als je op deze knop drukt, krijg je een overzicht van alle mogelijke widgets. Zo kun je aangeven welke widgets je in je Dashboard wilt zien en in welke volgorde.

Prikklok

Standaard staat de komende dienst altijd bovenaan met de mogelijkheid om direct in te klokken. Om in te klokken hoef je alleen maar op de groene knop Inklokken bovenaan te drukken.

Mijn rooster

Vervolgens zie je Mijn rooster. Hier zie je je komende diensten voor deze week. Door op een dienst te klikken kun je de details van de dienst zien. Hier kun je desgewenst ook naar het tabblad Beschikbaarheid springen.

Mijn gewerkte uren

Vervolgens zie je de urenregistraties van de afgelopen dagen. Door op een urenregistratie te klikken kun je deze direct wijzigen als je daar de rechten voor hebt.

Mijn afwezigheid

Hier heb je een snelkoppeling naar je afwezigheden van dit jaar. Dit is gescheiden per type afwezigheid. Als je een afwezigheid in behandeling hebt, zie je dat aan de 1 achter het type afwezigheid.

Mijn totalen

In deze weergave zie je de ingeplande uren voor deze week, de geregistreerde (geklokte) uren voor deze week, de Plus min voor deze week en je eindsaldo van je verlof. Deze worden berekend op basis van de huidige, goedgekeurde uren.

Open diensten

Hier kun je de aankomende Open diensten zien. Door op een openstaande dienst te klikken kun je de aanvraag direct accepteren of afwijzen.

Plus-min saldo

Vervolgens zie je jouw Plus min saldo. Hier heb je 2 kolommen met de namen Beginsaldo en Vorige week. Beginsaldo is het saldo dat je hebt meegenomen uit het vorige kalenderjaar. Vorige week is het Plus minus saldo waarmee je je laatste week hebt afgesloten.

Verlofsaldo

Hier zie je jouw verlofsaldo voor dit kalenderjaar. Als je meerdere soorten verlofsaldo gebruikt, worden deze direct hieronder weergegeven.

Nieuws

Hier heb je snelkoppelingen naar de nieuwsberichten in widgetvorm. Je kunt zien wie het heeft gepost, de titel en de eerste regel van het nieuwsbericht. Door op Lezen > te klikken ga je direct naar het betreffende nieuwsbericht.

Verjaardagen (manager)

De komende verjaardagen van de medewerkers kun je hier terugvinden.

Afwezigheid (planner/manager)

Hiermee kun je, als je de rechten hebt, de aankomende afwezigheden bekijken. Door op een afwezigheid te klikken kun je de aanvraag direct goedkeuren.

Jubilea (manager)

Hier zie je, als je de rechten hebt, een melding van de medewerkers die binnenkort een jubileum hebben bij je bedrijf. Bijvoorbeeld dat een medewerker 5 jaar in dienst is.