Methodes voor urenregistratie

Werktijden registreren kan op verschillende manieren

Free_Basic_Premium Plan

Veel bedrijven houden de urenregistratie bij in Excel. Om het overzicht te behouden en fouten te voorkomen, kun je kiezen voor de online urenregistratie software van Shiftbase. Hierin kunnen werktijden op verschillende manieren worden bijgehouden.

Automatisch vanuit het rooster: De uren uit het rooster worden automatisch gekopieerd naar de urenregistratie. Deze uren kunnen handmatig worden gewijzigd.

• Voordeel:
    - Automatische urenregistratie.

• Nadeel:
    - Kan afwijken van daadwerkelijk gewerkte uren.

Handmatig door leidinggevende: Een leidinggevende kan handmatig de gewerkte uren van medewerkers registreren.

• Voordeel:
    - Volledige controle over de gewerkte uren door de leidinggevende.

• Nadelen:
    - Tijdsintensief voor leidinggevende.
    - Minder of geen inzicht in de starttijd van medewerkers.

Handmatig door medewerker: Een medewerker kan zijn of haar eigen gewerkte uren registreren. Deze kunnen gecontroleerd worden door een leidinggevende.

• Voordeel:
    - Als leidinggevende geen invoerwerk.

• Nadelen:
    - Fraudegevoelig
    - Kans dat medewerker vergeet gewerkte uren te registreren.

Klokken door leidinggevende: Een leidinggevende kan medewerkers in- en uitklokken.

• Voordelen:
    - Inzicht in actuele loonkosten.
    - Overzichtelijk wie er allemaal aan het werk zijn.

• Nadelen:
    - Tijdsintensief voor leidinggevende.
    - Foutgevoelig wanneer een leidinggevende vergeet in te klokken.

💡 Tip: Wordt vaak gebruikt wanneer medewerkers zelf niet kunnen in- en uitklokken.

Klokken via desktop: Medewerkers kunnen zichzelf inklokken vanuit hun persoonlijke desktop-omgeving.

• Voordelen:
    - In- en uitklokken vanaf iedere locatie mogelijk.
    - Inzicht in actuele loonkosten.
    - Overzichtelijk wie er allemaal aan het werk zijn.

• Nadelen:
    - Medewerkers moeten over een desktop beschikken.
    - Foutgevoelig wanneer een medewerker vergeet in te klokken.

Klokken met mobiele app: Medewerkers kunnen zichzelf inklokken vanuit de mobiele app voor iPhone en Android.

• Voordelen:
    - In- en uitklokken vanaf iedere locatie mogelijk.
    - Inzicht in actuele loonkosten.
    - Overzichtelijk wie er allemaal aan het werk zijn.

• Nadeel:
    - Foutgevoelig wanneer een medewerker vergeet in te klokken.

Klokken met klokterminal: Medewerkers kunnen zichzelf inklokken via een fysieke terminal op locatie. Dit kan met een eigen pincode, sleutelhanger, bankpas of vingerscan.

• Voordelen:
    - Inklokken met pincode, sleutelhanger, bankpas of vingerscan.
    - Door fysieke aanwezigheid van terminal wordt klokken niet vergeten.
    - Inzicht in actuele loonkosten.
    - Overzichtelijk wie er allemaal aan het werk zijn.

• Nadeel:
    - Eenmalige aanschafkosten van terminal(s).

✳️ Aanbevolen: Het gebruik van een terminal is de aanbevolen methode! Klik hier om meer informatie aan te vragen over de mogelijkheden voor jou!

Klokken met kiosk app: Medewerkers kunnen zichzelf inklokken via de kiosk app, beschikbaar voor tablet, computer en smartphone. Klokken kan met een eigen unieke pincode per medewerker.

• Voordelen:
    - Geen eenmalige aanschafkosten.
    - Door fysieke aanwezigheid van kiosk wordt klokken niet vergeten.
    - Inzicht in actuele loonkosten.
    - Overzichtelijk wie er allemaal aan het werk zijn.

• Nadeel:
    - Tablet, desktop of smartphone beschikbaar stellen als klokterminal.

Klokken met kassa: Medewerkers kunnen zichzelf inklokken op een kassasysteem die gekoppeld is met Shiftbase.

• Voordelen:
    - Geen aanschafkosten van klokvoorziening.
    - Inzicht in actuele loonkosten.
    - Overzichtelijk wie er allemaal aan het werk zijn.

• Nadeel:
    - Kassa wordt gebruik als klokvoorziening, waardoor dit de kassafunctie in de weg kan zitten.