Bulkactie: wijzig contract

Wijzig contracten in een bulkactie voor geselecteerde medewerkers

Premium Plan

Het is mogelijk om door middel van een bulkactie, de contracttypes van geselecteerde medewerkers te wijzigen. Dit kan van pas komen voor als meerdere medewerkers binnen hun contractperiode een ander contracttype dienen te krijgen.

Inhoud

Bulkactie

Contracten wijzigen

Bulkactie

Om deze bulkactie uit te kunnen voeren, klik je eerst op het tabje Medewerkers. Daar kun je middels de selectievakjes links van de medewerkers, alle gewenste medewerkers selecteren.

Je kunt ook al een voorselectie maken door middel van de Afdelings-selector rechtsboven in het scherm. Ook kun je via de Filterknop medewerkers met bepaalde contracttypes selecteren.

Als de gewenste medewerkers geselecteerd zijn, klik je op de blauwe knop Bulkactie rechts in scherm. In het menu klik je vervolgens op Contract wijzigen.

Contracten wijzigen

In het volgende scherm kun je aangeven welke contracten gewijzigd dienen te worden.

• Kies de Datum waarop je op de wijzigingen wilt laten plaatsvinden. Dit hoeft niet per se vandaag te zijn, maar deze datum kan ook in het verleden of in de toekomst liggen.
  • Kies bij Van het contracttype wat je wenst te veranderen.
    In het onderstaande voorbeeld willen we graag een nulurencontract wijzigen.
  • Kies bij Tot het contracttype wat je wilt toewijzen aan de geselecteerde medewerkers op de opgegeven datum.
    In het onderstaande voorbeeld willen we de medewerkers graag een vaste urencontract meegeven.

Afhankelijke van de gekozen opties zal het resultaat worden weergegeven in de medewerkerslijst onder de selectievelden. Merk op dat op basis van de gekozen opties, een aantal medewerkers wordt uitgesloten van de bulkactie:

• Medewerkers zonder actief contract op de opgegeven datum, worden grijs gearceerd en worden uitgesloten van de bulkactie.
    In onderstaand voorbeeld is er een medewerker zonder actief contract op op opgegeven datum.
  • Medewerkers met een ander contracttype dan wat is gekozen bij Van, worden ook in grijs gearceerd en eveneens uitgesloten van de bulkactie.
    In onderstaand voorbeeld zijn er twee medewerkers die geen nulurencontract hebben.

Als je akkoord bent met de wijzigingen zoals aangegeven in de medewerkerslijst, klik op de blauwe knop Wijzig onderaan het scherm om de wijzigingen door te voeren.

💡Let op: Met deze bulkactie kun je niet de einddatum van het contract wijzigen. Wanneer je, zoals in bovenstaand voorbeeld, wisselt van nul uren naar vaste uren is het niet mogelijk om de contracturen via deze bulkactie ook toe te voegen.