Klok beperkingen

Klok beperkingen op basis van IP adressen en kloklocaties

🖥 Naar Shiftbase

In Shiftbase heb je de mogelijkheid op twee verschillende klok beperkingen. Dit zijn onze mogelijkheden: Klok IP adressen en Kloklocaties.

Bij de Instellingen kun je links Urenregistratie > Klok beperkingen vinden. Hier kun je deze beperkingen instellen.

Inhoud:

Klok IP adressen

Kloklocaties

Klok IP adressen

Voor deze instelling ga je naar Instellingen > Urenregistratie > Klok beperkingen.
Klik rechtsboven in het scherm op + IP-adres om een nieuw IP-adres toe te voegen.

Hier zie je jouw huidige IP-adres, zo kan je restricties opleggen aan de exacte locaties waarop medewerkers kunnen klokken. Als medewerkers op hun device zijn verbonden met het ingestelde IP-adres (WiFi), kunnen zij in- en uitklokken.

⚠️ Let op: Wanneer er kloklocaties en klok-IP's worden gebruikt, zijn klokacties die voldoen aan één van de opgegeven restricties voldoende om te mogen klokken.

Kloklocaties

Als je gebruik wilt maken van de kloklocaties, kun je hieronder je adres (of bedrijfsnaam) invoeren bij Zoek locatie.

⚠️ Let op: Zorg ervoor dat je het huisnummer ook toevoegt. Zonder huisnummer kan de exacte locatie niet bepaald worden. Je kan ook zoeken op je bedrijfsnaam.

Als je dit gedaan hebt zie je een grijze cirkel verschijnen op de locatie. Deze cirkel kun je vergroten en verkleinen. Nu moeten de medewerkers binnen de grijze cirkel zijn om in te kunnen klokken.

⚠️ Let op: Medewerkers zijn nu wel verplicht om hun locatie te delen op hun telefoon. Anders kunnen ze niet in en uitklokken.