DATEV koppeling

downloads.intercomcdn.comio2953655564922357157f540fbec8423e9Premium

Wanneer je gebruik maakt van het verloningspakket DATEV kun je ervoor kiezen om een koppeling met je DATEV account op te zetten vanuit je account bij ons.

Deze koppeling doet:

• Het genereren van import bestanden waarmee je de urenregistratie vanuit je Shiftbase account kunt importeren bij DATEV.

DATEV koppeling aanmaken

1.  Ga in je account naar instellingen en kies vervolgens voor Koppelingen boven in het submenu.

2.  Door op het vak DATEV te klikken kun je een koppeling opzetten via + Voeg een DATEV koppeling toe.

3.  Het onderstaande formulier wordt nu geopend:

4. Hier geef je de koppel naam op van je koppeling en je e-mailadres waar je de DATEV export wenst te ontvangen. Klik vervolgens op Instellen om de koppeling te realiseren.

DATEV koppeling configureren

Het instellen van je DATEV koppeling kun je via enkele stappen voltooien.

• Koppel kostenplaatsen

• Koppel medewerkers

• Koppel urencomponenten

1. Koppel Kostenplaatsen
    In het eerste tabblad kun je aangeven welke afdelingen geëxporteerd dienen te worden. Achter iedere afdeling heb je de optie om dit aan te geven en kun je dit onderaan opslaan.

2. Koppel medewerkers
    Vervolgens kun je in het tweede tabblad je medewerkers koppelen. Hier geef je achter de medewerkers het personeelsnummer aan dat in DATEV word gehanteerd. Klik vervolgens op opslaan.

3. Koppel urencomponenten
    Als laatste dien je de urencomponenten te koppelen per contract type. Zo zie je een overzicht van al je gebruikte uren, toeslagen en afwezigheden voor vaste krachten en uurloners. Achter ieder urencomponent die je wenst te gebruiken selecteer je het bijbehorende component. Indien nodig kun je per urencomponent aangeven wat de bijbehorende urencode is. Vergeet niet je wijzigingen op te slaan .

DATEV payroll export

Na het instellen van je DATEV koppeling krijg je toegang tot een nieuwe DATEV rapportage. Deze rapportage kun je vinden via het tabblad Rapportages en vervolgens onderaan op DATEV te klikken. Zo kun je links in de rapportage filter aangeven welke periode het betreft en welke configuratie. Door op de groene knop, Tonen te klikken krijg je een overzicht van al je gekoppelde medewerkers en bijbehorende urencomponenten. Wanneer je akkoord bent met het getoonde overzicht en de geaccordeerde uren kun je vervolgens op Send to DATEV klikken. Hierbij ontvang je een e-mail met alle uren verwerkt in een .CSV bestand.

Het per e-mail ontvangen CSV bestand importeert je vervolgens bij DATEV.

downloads.intercomcdn.comio3102564373de631bf49d894813c69755dHC+-+YouTube+Footer+NLHeb je het antwoord gevonden?