Bulkactie: Corrigeer verlofsaldo

Correcties via een bulkactie uitvoeren op verlofsaldo's

🖥 Ga naar Shiftbase

Met een bulkactie is het mogelijk om een actie uit te voeren voor meerdere medewerkers tegelijk. Dit doe je door in het tabblad Medewerkers de gewenste medewerkers te selecteren en linksboven op de groene knop Bulkacties te klikken.

Met de bulkactie Corrigeer verlofsaldo is het mogelijk om in één keer een correctie uit te voeren op de verlofsaldo's van meerdere medewerkers.

In het formulier vind je de volgende velden:

• Saldo: Dit is het verlofsaldo waarop je de correctie wilt uitvoeren.

• Datum: De datum waarop de correctie moet plaatsvinden.

⚠️ Let op: Deze datum moet binnen het contract van de medewerker vallen.

• Actie:
    Corrigeer: Deze optie voert de gewenste correctie uit.
    Uitbetalen: Deze optie laat de correctie terugkomen in de verloning.
    - Uitbetalingsdatum: De datum waarop de correctie moet worden uitbetaald.
    Verplaatsen: Hiermee verplaats je het saldo naar een ander verlofsaldo of de plus- en minuren.

• Notitie: Voeg hier een notitie toe als dat gewenst is. Wij raden aan dit te doen voor een beter overzicht van uitgevoerde correcties.

Je kan eenvoudig het saldo wijzigen door op de oranje knop te klikken, er zijn hier drie opties:

• Corrigeer saldo met: Het saldo corrigeren met het door jouw aangegeven aantal.

• Wijzig saldo naar: Het saldo wijzigen naar het door jouw aangegeven aantal.

• Verhoog het saldo naar: Het verhogen van het saldo naar het door jouw aangegeven aantal.

• Verlaag het saldo naar: Het verlagen van het saldo naar het door jouw aangegeven aantal.

In het overzicht van de geselecteerde medewerkers kan de correctie handmatig worden ingevoerd in het veld Correctie. Hier zie je ook direct het nieuwe saldo.

⚠️ Let op: Bij een negatieve correctie moet er een min-teken voor de saldowijziging worden geplaatst.