Je kunt in Shiftbase gemakkelijk je inloggegevens beheren. Dit doe je door rechtsboven in de blauwe balk op je naam te klikken, en vervolgens op Mijn login.

Inhoud

Profielfoto wijzigen

Wijzig e-mail

Wijzig wachtwoord

Multi-factor authenticatie

Multi-factor authenticatiebackup

Actieve sessies

Profielfoto wijzigen

Je ziet aan de linkerkant van je scherm onder de standaardafbeelding, een knop met Wijzig profielfoto. Klik hierop om de afbeelding te wijzigen. Je kan een bestand van maximaal 5 MB in het blauwe vlak slepen, of selecteren door op het blauwe vlak te klikken.

Wijzig e-mail

Vul het nieuwe e-mailadres in, in het daarvoor bestemde tekstvak. Herhaal deze daaronder om zeker te zijn dat je het juiste adres hebt ingevoerd. Vul je wachtwoord in en klik op de groene knop Wijzig e-mail om de wijziging op te slaan.

⚠️ Let op: Jouw ingestelde e-mailadres is ook jouw gebruikersnaam. Als je dit aanpast veranderen dus de inloggegevens ook direct. Alle berichtgevingen vanuit Shiftbase zullen nu ook naar het nieuwe adres worden verstuurd.

Wijzig wachtwoord

Vul het nieuwe wachtwoord in, in het daarvoor bestemde tekstvak. Herhaal deze daaronder om zeker te zijn dat je het juiste nieuwe wachtwoord hebt ingevoerd. Vul nog je huidige wachtwoord in en klik op de groene knop Wijzig wachtwoord om de wijziging op te slaan.

⚠️ Let op: Je wachtwoord moet ten minste 10 tekens lang zijn, ten minste één cijfer en één speciaal teken bevatten en uit een combinatie van hoofdletters en kleine letters bestaan.

Multi-factor authenticatie

Multi-factor authenticatie (MFA) is een veilige manier om in te loggen, dit zorgt namelijk voor een extra beveiligingslaag. Wanneer je MFA hebt ingesteld moet je bij het inloggen naast je wachtwoord ook een verificatiecode opgeven.

Om MFA in te stellen klik je op de groene knop Multi-factor authenticatie instellen aan de rechterkant. Volg de drie stappen die je op je scherm te zien krijgt en klik op Opslaan.

De verificatiecode, ook wel token genoemd, is te verkrijgen via een externe app, zoals bijvoorbeeld Google Authenticator. Hiermee kun je de QR code scannen zoals in de afbeelding hieronder te zien. De authenticator maakt dan een token aan. Deze token ververst om de zoveel seconden.

Wanneer dit is ingesteld moet je bij elke keer inloggen in Shiftbase ook deze verificatiecode invoeren. Deze verificatiecode is in de authenticator app te vinden waarmee je deze ook hebt aangemaakt.

💡 Tip: Het is mogelijk om het gebruik van MFA voor medewerkers verplicht te stellen. Dit kan je doen vanuit de instellingen.

⚠️ Let op: Wanneer je tijdens het opzetten van de MFA (na het scannen van de QR code, voor het opslaan van de instellingen) Shiftbase afsluit, zal je de volgende keer de MFA opnieuw moeten instellen. Ook al heb je al een token verkregen door het scannen van de QR code. Wanneer het onderstaande scherm opkomt zal je opnieuw de MFA moeten instellen. Vergeet niet de oude token te verwijderen om verwarring bij inloggen te voorkomen.

Multi-factor authenticatiebackup

Wij raden het sterk aan om de backup code goed te bewaren en een backup e-mail in te stellen wanneer je gebruik maakt van MFA. Deze kan je gebruiken als je onverhoopt geen toegang hebt tot je authenticator.

• Backup code:
    In geval van verlies, diefstal of een kapotte telefoon is het mogelijk om via deze code de Multi-factor authenticatie uit te schakelen.

• Backup e-mail:
    Met een back-up e-mailadres kan een login link ontvangen worden om op deze manier weer toegang te verkrijgen tot het account. Dit e-mailadres moet een andere e-mail zijn dan die waarmee je inlogt.

⚠️ Let op: Heb je geen toegang meer hebt tot je account en heb je geen backup code en/of e-mail hebt ingesteld? Dan kan jouw leidinggevende de MFA voor je account handmatig uitzetten.

Actieve sessies

In het overzicht van actieve sessies kan je inzien waar en op welke apparaten je momenteel ben ingelogd met jouw Shiftbase account. Door op de rode knop Log uit op alle apparaten te klikken kan je al deze actieve sessies uitloggen.