Welkom bij Shiftbase. Via deze snel start handleiding leggen we uit hoe je medewerkers en diensten kunt toevoegen zodat je snel een rooster kunt maken.

Inhoud:

Stap 1: Aanmelden medewerkers

Stap 2: Diensten aanmaken

Stap 3: Roosteren

Stap 4: Medewerkers uitnodigen

Stap 5: Mobiele app

Stap 1: Aanmelden medewerkers

Rechts bovenin vind je het tabblad, Medewerkers.
Hier vind je een groene knop Medewerker toevoegen. Als je hier op drukt kom je in het menu om medewerkers aan te maken. De enige gegevens die je hoeft in te vullen zijn het team, een voornaam en achternaam. Je klikt op opslaan en de medewerker kan direct worden ingeroosterd.

Stap 2: Diensten aanmaken

Op de blauwe menu balk selecteer je de tab Rooster.
Via de zwarte knop Diensten/teams maak je eenvoudig de bestaande diensten in jouw bedrijf aan.
Middels de groene plus knop kun je de dienst aanmaken. Je geeft een naam, korte naam en een begin en eindtijd in en slaat de dienst op. Wanneer je genoeg diensten hebt aangemaakt kun je beginnen met het inroosteren van je personeel.

Stap 3: Roosteren

De door jouw aangemaakte diensten kun je nu uit de lijst met diensten slepen naar de medewerker die je die dienst wil toekennen. Je kunt meerdere diensten per dag per medewerker indelen.
Je kunt ook een dienst toevoegen aan een medewerker door op de dag die je wilt roosteren te klikken en de gegevens voor die dienst in te vullen.

Stap 4: Medewerkers uitnodigen

Om medewerkers uit te nodigen voor Shiftbase is er voor de medewerker een geldig e-mail adres nodig.
Op de tab medewerkers selecteer je de medewerker die je wilt uitnodigen. Je gaat naar het sub-tab Wijzig en daar vul je het e-mail adres in. Er verschijnt nu de optie Verstuur nieuwe login gegevens je vinkt deze aan en slaat de gegevens onderaan de pagina op.
De medewerker ontvangt nu een e-mail om een wachtwoord aan te maken en kan daarna inloggen om zijn/haar rooster te bekijken (Voor de desktop en mobiele versie zijn de inlog gegevens gelijk).

Stap 5: Mobiele app

Wij hebben ook een mobiele app waarmee medewerkers altijd en overal hun rooster kunnen bekijken, vrij kunnen vragen en hun gewerkte uren kunnen inzien.