🖥 Naar Shiftbase

Standaard beschikt Shiftbase over één locatie met daarin één afdeling. Als er veel medewerkers in je account zitten, dan adviseren wij om gebruik te maken van meerdere afdelingen. Zo houd je een beter overzicht.

Het voordeel van het gebruik van extra afdelingen is dat iedere afdeling zijn eigen
medewerkers en instellingen heeft. Dit maakt het rooster en de urenregistratie een
stuk overzichtelijker doordat niet alle medewerkers in één overzicht worden
weergegeven.

💡 Tip: Advies over hoe je het beste de afdelingen in je account voor jouw bedrijf kunt indelen vind je hier.

Inhoud

Locaties & Afdelingen toevoegen

Locaties & Afdelingen wijzigen

Locaties & Afdelingen verwijderen

Wisselen tussen Locaties & Afdelingen

Locaties & Afdelingen toevoegen

Het toevoegen van een locatie kan via Instellingen > Locaties.
Je krijgt hier een overzicht van alle locaties en afdelingen in Shiftbase te zien.

💡 Tip: Als je het adres toevoegt bij je afdeling kun je hierdoor gebruik maken van onze weersvoorspelling.

Locaties & Afdelingen wijzigen

Door achter de naam van een locatie op het potlood icoon te klikken, kan een locatie of afdeling gewijzigd worden.

⚠️ Let op: Als een afdeling wordt gedeactiveerd terwijl je gebruik maakt van klokken zonder rooster, zorg er dan voor dat je een nieuwe klok-afdeling hebt geselecteerd. Dan worden de urenregistraties op de juiste afdeling weggeschreven.

Locaties & Afdelingen verwijderen

Door achter de naam van een locatie of afdeling op de prullenbak te klikken, wordt de locatie of afdeling gedeactiveerd. Wanneer een locatie wordt gedeactiveerd worden ook direct alle onderliggende afdelingen gedeactiveerd.

Van een gedeactiveerde afdeling blijft het verlof, verzuim en de gewerkte uren bewaard voor de periode dat deze afdeling actief was. Zo zijn deze nog terug te vinden en te exporteren.

⚠️ Let op: Als er nog medewerkers in een afdeling actief zijn, kun je deze niet deactiveren. Ga naar Teams & toegangsrechten om de afdeling van deze medewerkers te wijzigen.

Wisselen tussen Locaties & Afdelingen

Na het aanmaken van een locatie of afdeling kun je rechts bovenin schakelen tussen de verschillende afdelingen, of alle afdelingen aanvinken zodat dit volledig zichtbaar is.

Heb je het antwoord gevonden?