Binnen Shiftbase is het mogelijk om meerdere diensttypes aan te maken. Je kunt hierbij denken aan diensten als dagdienst of avonddienst, maar ook aan orderpicking dienst voor magazijnen of bediening in de horeca.

Inhoud

Standaarddienst aanmaken

Standaarddienst wijzigen

Standaarddienst verwijderen

Standaarddienst aanmaken

Klik in het tabblad Rooster linksboven op de knop Diensten/Teams, hier zie je het menu met alle standaarddiensten. Klik op de groene plus-knop om een nieuwe standaarddienst aan te maken.

Je komt in onderstaand scherm terecht. Vul hier de benodigde gegevens in om de standaarddienst aan te maken.

• Naam: De naam van de standaarddienst.

• Korte naam: De naam die in het teamrooster zichtbaar is.

• Omschrijving: Een omschrijving van de dienst.

• Starttijd & Eindtijd: De werktijden van de dienst.

• Verberg eindtijd voor medewerkers: Als je dit aanvinkt kunnen medewerkers de eindtijd van hun diensten niet zien, dit kan handig zijn als medewerkers tot sluit moeten werken.

• Pauze: Duur van pauze in minuten.

• Kleur: Kleur van dienst in het rooster.

• Vaardigheden: Selecteer hier optioneel de benodigde vaardigheden voor de nieuwe standaarddienst. Deze optie is alleen zichtbaar als je al Vaardigheden hebt ingesteld.

• Toeslagkaart: Selecteer hier optioneel een afwijkende Toeslagkaart van die in het Contracttype van de medewerker.

• Volgorde: Volgorde van de standaarddiensten in het menu aan de linkerkant.

• Taak: Wanneer een dienst wordt aangemerkt als taak, dan worden de uren niet getoond in het rooster en de urenregistratie.

Als je de nieuwe standaarddienst hebt opgeslagen, vind je deze terug in het menu aan de linkerkant. Standaarddiensten kan je vanuit hier gemakkelijk in het rooster slepen om deze in te plannen.

Standaarddienst wijzigen

Een bestaande standaarddienst kan worden gewijzigd door met de cursor van je muis over de naam van de dienst te gaan en op het Potloodje te klikken.

⚠️ Let op: Tijdsinstellingen in de dienst worden niet met terugwerkende kracht in het rooster doorgevoerd. Alleen de kleur en naam worden met terugwerkende kracht opgenomen in het rooster.

Standaarddienst verwijderen

Een bestaande standaarddienst kan worden verwijderd door met de cursor van je muis over de naam van de dienst te gaan en op het Potloodje te klikken. Vervolgens zie je linksonder een rode knop met een Prullenbak, klik hierop om de dienst te verwijderen.