Binnen een afdeling is het mogelijk om meerdere teams aan te maken. Een team is een plek waar de medewerker standaard in terugkomt. In welke teams een medewerker terugkomt, kan je beheren vanuit de Teams & toegangsrechten bij de medewerkersgegevens.

Inhoud

Teams aanmaken

Teams wijzigen

Teams verwijderen

Flexpool

Teams aanmaken

Klik in het tabblad Rooster linksboven op de knop Diensten/Teams, klik vervolgens op het tabje Teams. Klik op de groene plus-knop om een nieuw team aan te maken.

Je komt vervolgens in onderstaand scherm terecht. Vul hier de benodigde gegevens in om het nieuwe team aan te maken.

• Naam: Naam van het team.

• Type:
    - Standaard: Het team wordt getoond in het rooster en de urenregistratie.
    - Flexpool: Het team wordt niet getoond, maar de medewerkers binnen dit team kunnen wel ingeroosterd worden in de standaard-teams. Lees hier meer.
    - Verborgen: Het team wordt niet getoond in het rooster en de urenregistratie, maar wel in de lijst van medewerkers.

💡 Tip: Verborgen teams zijn handig voor bijvoorbeeld managers en eigenaren, zij komen dan niet terug in het rooster en de urenregistratie.

• Kleur: Kleur van het team in het rooster.

• Volgorde: Volgorde van de teams in het menu aan de linkerkant.

Als je het nieuwe team hebt opgeslagen, vind je deze terug in het menu aan de linkerkant.

Teams wijzigen

Een bestaand team kan worden gewijzigd door met de cursor van je muis over de naam van het team te gaan en op het Potloodje te klikken.

Teams verwijderen

Een bestaand team kan worden gewijzigd door met de cursor van je muis over de naam van het team te gaan en op het Potloodje te klikken. Vervolgens zie je linksonder een rode knop met een Prullenbak, klik hierop om het team te verwijderen.

Flexpool

Wanneer je een team toevoegt of wijzigt kan je kiezen voor het type Flexpool. Met een flexpool kan je medewerkers binnen meerdere afdelingen inzetten, zonder dat zij standaard zichtbaar zijn binnen deze afdelingen.

⚠️ Let op: Om een flexpool aan te maken moet er minimaal één standaard-team aanwezig zijn binnen de afdeling.

De flex-medewerker plaats je via de Teams & toegangsrechten in een flexpool op de afdelingen waar de medewerker inzetbaar is.

Medewerkers kan je eenvoudig uitnodigen voor een Open dienst of direct inroosteren met de knop + Dienst toevoegen. Hier zie je direct alle beschikbare medewerkers en flexpool-medewerkers voor de afdeling.