Dit artikel is van toepassing voor gebruikers van de volgende Microsoft Excel versies:

• Microsoft Excel 2010

• Microsoft Excel 2013

• Microsoft Excel 2016

Sinds een recente beveiligingsupdate voor Microsoft Excel wordt de inhoud van Excel bestanden die je download van het internet automatisch geblokkeerd. Hierdoor lijkt het alsof je gedownloade rapportage geen inhoud bevat.

Om je rapportages alsnog te kunnen bekijken kun je één van de volgende twee dingen doen:

1. Je kunt deze blokkering handmatig uitschakelen voor één specifiek excel bestand. Dit doet je als je de blokkering standaard ingeschakeld laat staan.

2. Je kunt deze blokkering voor alle excel bestanden uitschakelen.

De blokkering uitschakelen voor één specifiek bestand:

1. Ga naar de map op je computer waar het Excel bestand zich bevind.

2. Klik met de rechter muisknop op het Excel bestand en kies voor de optie eigenschappen.

3. Vink de optie Blokkering opheffen onderaan aan en klik vervolgens op toepassen en vervolgens op ok.

4. Je kunt het bestand nu met Microsoft Excel openen en de inhoud van het bestand bekijken.

Afbeelding 1: de blokkering voor specifieke bestanden opheffen.

De blokkering uitschakelen voor alle Excel bestanden die u download

1. Open Microsoft Excel en ga links bovenin naar Bestand, kies vervolgens voor Opties

2. Ga naar het tabblad Vertrouwenscentrum en klik rechts op Instellingen voor Vertrouwenscentrum

3. In het zojuist geopende venster Vertrouwenscentrum selecteer je links het tabblad Beveiligde weergave

4. Vink de optie Beveiligde weergave inschakelen voor bestanden die afkomstig zijn van internet uit, klik vervolgens op Ok.

5. Klik vervolgens nogmaals op Ok.

6. Sluit Microsoft Excel af, je kunt het bestand nu met Microsoft Excel opnieuw openen en de inhoud van het bestand bekijken.

Afbeelding 2: de blokkering uitschakelen voor alle Excel bestanden die je download (1 van 2).

Afbeelding 3: de blokkering uitschakelen voor alle Excel bestanden die je download (2 van 2).

Meer informatie over bestandsblokkering binnen Microsoft Office vind je door hier te klikken.